Gothenburg Culture Festival11-16 augusti 2020
11-16 augusti 2020

Viva Talks

Seminarium, visning och samtal
Musik
Onsdag 7 augusti 14:00-15:00
Samtal om musik- och kulturliv, presenteras av Westside Music Sweden

Viva Talks får besök av Annette Reinhardt och Jesper Mardahl från Danmark samt Fredrik Sandsten från Göteborg. 

Annette är liveansvarig på spelstället Råhuset i Köpenhamn, en scen som årligen har 200 konsertdagar och som är en del av enheten DIT: KHB, vilket omfattar sex livescener i staden: Råhuset, Underverket, Musikcafeen, Aula, Basement och Krudttønden. Fokus är på alternativ kultur, ny musik och utveckling av musikscenen. Jesper arbetar på Promus, ett kompetenscentrum som utvecklar Århus som musikstad, genom många olika aktiviteter. Promus är inblandad i den erkända Spot Festivalens konferensdel Spot+. Tillsammans med Fredrik Sandsten, som arbetar med musik, kultur och e-sport på Göteborg & Co, tror Viva Talks på ett bra och öppet samtal med utgångspunkt i förutsättningarna för musik och kultur i de olika städerna, hur de utvecklar sin talang och skapar det som ska ske imorgon. Det blir jämförelser mellan hur städer och regioner jobbar med infrastruktur och utveckling - vad är samma i Danmark som i Sverige? Var skiljer sig åt? Vad kan läras av varandra? Men givetvis blir det också funderingar kring hur artister, band och bolag bör förhålla sig till grannarna i väst, och de till oss. 

Moderator är Tatiana Madrid, från KulturUngdom Göteborg, som bland mycket annat har jobbat på den europeiska snowboardtidningen Method Mag i de österrikiska alperna, jagat nyheter som musikjournalist för tidningen Gaffa och jobbat med en av Sveriges största musiktävlingar för ungdomar - Musik Direkt/Imagine. 

Viva Talks riktar sig till musiker, musikarrangörer, musikbolag och musikintresserade, alltså ungefär alla, och arrangörerna tänker att det är på tiden att det finns en bra mötesplats för alla som gillar och håller på med musik, och som vill prata musik. Och ses. 

Viva Talks arrangeras av Westside Music Sweden tillsammans med Gothenburg Culture Festival, och är ett steg på vägen mot Viva Sounds 2019, som i år ökar till sju scener och en större konferens den 6–7 december. 

Samtalet kommer att hållas på engelska.

Annette Reinhardt, Råhuset Köpenhamn, liveansvarig

 Jesper Mardahl, Promus & Spot, verksamhetsledare  

Fredrik Sandsten, Göteborg & Co, musik, kultur och e-sport

Tatiana Madrid, moderator