Gothenburg Culture Festival6-11 augusti 2019
6-11 augusti 2019

Zumba, DJ:s och Klezmer-workshop (SE)

Foto: Peter LloydIda Gillner
Partners och aktiviteter
Musik
Tisdag 6 augusti 12:00-20:00
Onsdag 7 augusti 12:00-20:00
Presenteras av Judiska församlingen

Prova på klezmer och jiddisch-sång. I denna aktivitet bjuds du in att delta i workshops där du får prova att spela några klezmerlåtar eller att sjunga på jiddsich. Aktiviteten är en uppladdning inför höstens Klezmezz-festival, och är ett samarbete mellan Judiska församlingen i Göteborg och Svenska Klezmerföreningen/Vargkatten Produktion.

De medverkande är Anna Cochrane, Ida Gillner och Camilla Åström.  Anna Cochrane är musiker och musikpedagog, arbetar på Göteborgs kulturskola och är aktuell med klezmerbandet Tzeitel som nyligen gav ut sin tredje skiva Luftmentshen. Ida Gillner är musiker, kompositör och musikpedagog, aktuell med skivan Shtoltse lider/Proud poems, med nya tonsättningar av kvinnliga jiddischpoeter. Ida spelar också med bl a de klezmerinfluerade banden Flocken och Zemer Kapell. Camilla Åström, musiker, kompositör och musikpedagog, är aktuell med Kaja, som nyligen släppt sin femte skiva Origo, och är medlem av Zemer Kapell samt gör olika soloföreställningar.

- Zumba med Paula Mendes, släpp loss till toner från Israel och mellanöstern.

- Fråga rabbinen. Varför äter inte judar griskött? Vad händer efter döden? Hur ska man leva ett gott liv? Har du någonsin undrat över frågor som är svåra att fråga google om? Kom och fråga rabbinen som kommer att finnas i Judiska Församlingen i Göteborgs tält

- Kom och få utlopp för dina konstnärliga talanger med Channa Riedel som ska ha poesiworkshop.

- Alla barn är välkomna för att pyssla. I tältet kommer det att finnas masker att dekorera för dig att ge uttryck för sina inre älvor, pirater eller djur.

När kvällen närmar sig spelas ljuv reggae från tältet ‒ kom och häng, och kanske spontandansa lite.

Anna Cochrane, Ida Gillner och Camilla Åström. Paula Mendes. Rabbin Uzi Levian. Channa Riedel. Dj Kim Rosén.