Gothenburg Culture Festival6-11 augusti 2019
6-11 augusti 2019

Prosa och poesi x 4 (SE)

Mulinari, Kling, Törnqvist, Revenue
Litteratur
Teckenspråkstolkning
Fredag 9 augusti 16:30-17:50
Uppläsning av Felicia Mulinari, Johan Kling, Petra Revenue, Peter Törnqvist

Fyra framstående författare läser ur och berättar om sina senaste böcker: 

Johan Kling – författare och regissör. Gjorde sin debut som långfilmsregissör 2007 med den kritikerrosade filmen Darling, och 2009 var deg dags för debutromanen Människor helt utan betydelse. Nu är han aktuell med sin tredje roman, Lycka, en intensiv skildring av vardaglig dramatik i det tysta.

Petra Revenue – dramatiker, manusförfattare och regissör. Hon har skrivit allt från teaterfarser och -pjäser till produktioner för TV och radio. I år är hon aktuell med romanen Modersgölen, en psykologisk roman med övernaturliga inslag.

Felicia Mulinari – poet, lärare och skribent. Utkom i år med sin debutbok, diktsamlingen Det som inte kan utplånas, en diktsvit sprungen ur en kollektiv erfarenhet av rasism och våld. 

Peter Törnqvist – prosaförfattare. Har gett ut de hyllade kortprosesamlingarna Fältstudier (1998), Lövsångare, innerkurva (2003) och Upprop i dikesfaunan (2013) samt romanen Kioskvridning 140 grader (2010). I år är han aktuell med boken Buster Keaton och materian eller Vikten av att lätta, den första boken på svenska om den amerikanske filmikonen.

Författarcentrum Väst presenterar också sitt fullmatade höstprogram, färskt från tryckeriet. 

Johan Kling, författare och regissör.
Petra Revenue, dramatiker, manusförfattare och regissör.

Felicia Mulinari, poet, lärare och skribent.
Peter Törnqvist, prosaförfattare.

Representant från Författarcentrum Väst.