Gothenburg Culture Festival6-11 augusti 2019
6-11 augusti 2019

Lasse Dahlquist i våra hjärtan (SE)

Musik
Fredag 9 augusti 12:00-13:15
Underhållning, allsång och utdelning av Lasse Dahlquiststipendiet 2019

Lasse Dahlquists sångskatt förvaltas och förmedlas väl genom sällskapet som bjuder på kända låtar och mindre kända pärlor ur Lasses stora repertoar. Utdelning av Lasse Dahlquist stipendiet som i år tillfaller sångerskan Pernilla Warberg. Utdelas av konferencier Lasse Swahn. 

Pernilla låter oss tillsammans med sitt band JNQ njuta av visor av Lasse samt annan repertoar, allt från The American songbook till Sting. Lasse Dahlquist-sångarna uppträder till ackompanjemang av Olle Köhler och Bo Skoglund inbjuder till allsång. 

Pernilla Warberg har haft musik och sång med sig sedan barnsben. Mamma Anne-Margret skrev barnvisor och barnprogram och sin skivdebut gjorde Pernilla redan som 5-åring. Hon har funnits med i olika sångkonstellationer från duo, kvartett och körer och numer syns hon mest i konsertsammanhang tillsammans med storband, jazzband eller som solist på högtider. Pernilla och bandet JNQ har under åren utvecklat en ömsesidig lyssningsförmåga och kreativitet som är unik och stundtals skapar magi. 

Lasse Dahlquist-sångarna, Pernilla Warberg, JNQ, Olle Köhler, Bo Skoglund