Gothenburg Culture Festival11-16 augusti 2020
11-16 augusti 2020

Om festivalen

Öppen för alla och gratis

Gothenburg Culture Festival är med över 1 miljon besök en av Nordens största kulturfestivaler. Under festivalen förvandlas Göteborgs gator och torg till festivalplatser där besökarna utan kostnad kan frossa i ett rikt utbud av kultur: opera, konst, musik, karneval, gatuteater, slöjd, teater, litteratur och film. Här samsas olika matkulturer med världsartister och lokala band.

Festivalen är miljödiplomerad av Göteborgs Stad, kranmärkt och uppfyller kriterierna för Fairtrade City Göteborg. Alla matförsäljare som har tillstånd att sälja mat på festivalens område uppfyller höga miljökrav.

Gothenburg Culture Festival produceras av Göteborg & Co med stöd av Göteborgs Stad och Näringslivsgruppen Göteborg & Co. Göteborg & Co är en del av Göteborgs Stad. Festivalen finansieras också tillsammans med Gothenburg Culture Festivals partners, och programutbudet presenteras tillsammans med kulturlivet i Göteborg och Västra Götalands län.

GCF vill inspirera alla besökare att upptäcka något nytt och fortsätta att uppleva stadens kulturutbud under resten av året.   

GCF:s uppdrag

Gothenburg Culture Festival (GCF) har som uppdrag att bjuda på ett årligt kalas som bidrar till ett varmare, mänskligare och roligare samhälle. Genom evenemangets kraft uppmärksammas och stärks det rika kulturutbudet som bidrar till att Göteborg och Västra Götaland blir än mer attraktiva att leva och verka i, samt att besöka.

Gothenburg Culture Festival genomförs av Göteborg & Co med stöd av Göteborgs Stad, Västra Götalandsregionen och Näringslivsgruppen Göteborg & Co. Festivalen finansieras också tillsammans med Gothenburg Culture Festivals partners.

Vill du veta mer om Gothenburg Culture Festival?

Ladda ner våra rapporter.

Rapport 2019 (pdf)

Rapport 2018 (pdf)

Rapport 2017 (pdf)

Rapport 2016 (pdf)

Rapport 2015 (pdf)

Rapport 2014 (pdf)

Rapport 2013 (pdf)

Rapport 2012 (pdf)