Gothenburg Culture Festival

Om festivalen

Öppen för alla och gratis

Göteborgs Kulturkalas är med runt 1 miljon besök en av Nordens största kulturfestivaler. Under festivalen förvandlas Göteborgs gator och torg till festivalplatser där besökarna utan kostnad kan frossa i ett rikt utbud av kultur: opera, konst, musik, karneval, gatuteater, slöjd, teater, litteratur och film. Här samsas olika matkulturer med världsartister och lokala band.

Festivalen är miljödiplomerad av Göteborgs Stad, kranmärkt och uppfyller kriterierna för Fairtrade City Göteborg. Alla matförsäljare som har tillstånd att sälja mat på festivalens område uppfyller höga miljökrav.

Kulturkalaset vill inspirera alla besökare att upptäcka något nytt och fortsätta att uppleva stadens kulturutbud under resten av året.   

Kulturkalasets uppdrag

Göteborgs Kulturkalas har som uppdrag att bjuda på ett årligt kalas som bidrar till ett varmare, mänskligare och roligare samhälle. Genom evenemangets kraft uppmärksammas och stärks det rika kulturutbudet som bidrar till att Göteborg blir än mer attraktiva att leva och verka i, samt att besöka.

Göteborgs Kulturkalas produceras av Göteborg & Co med stöd av Göteborgs Stad och Näringslivsgruppen Göteborg & Co. Göteborg & Co är en del av Göteborgs Stad. Festivalen finansieras också tillsammans med Kulturkalasets partners, och programutbudet presenteras tillsammans med kulturlivet i Göteborg och Västra Götalands län.


Vill du veta mer om Göteborgs Kulturkalas/Gothenburg Culture Festival?

Ladda ner våra rapporter.

Rapport 2019 (pdf)

Rapport 2018 (pdf)

Rapport 2017 (pdf)

Rapport 2016 (pdf)

Rapport 2015 (pdf)

Rapport 2014 (pdf)

Rapport 2013 (pdf)

Rapport 2012 (pdf)