Gothenburg Culture Festival6-11 augusti 2019
6-11 augusti 2019

Om festivalen

I augusti varje år exploderar Göteborg i över tusen gratis aktiviteter för alla smaker och åldrar. Gothenburg Culture Festival (GCF), tidigare Göteborgs Kulturkalas, är med över 1 miljoner besök en av Nordens största kulturfestivaler och arrangeras i år 6-11 augusti.

Gator och torg förvandlas till festivalplatser där du kan frossa i ett rikt utbud av kultur, opera, konst, musik, karneval, gatuteater, slöjd, teater, litteratur och film. På GCF samsas olika matkulturer med världsartister och lokala band.

GCF vill inspirera alla besökare att upptäcka något nytt och fortsätta att uppleva stadens kulturutbud under resten av året.   

GCF är miljödiplomerat av Göteborgs stad och uppfyller kriterierna i Fairtrade City Göteborg.

2019 genomförs European Choir Games samtidigt som GCF 3–10 augusti. European Choir Games Gothenburg 2019 och GCF samverkar bland annat kring programinnehåll och evenemangsytor i centrala Göteborg.

GCF:s uppdrag

Gothenburg Culture Festival (GCF) har som uppdrag att bjuda på ett årligt kalas som bidrar till ett varmare, mänskligare och roligare samhälle. Genom evenemangets kraft uppmärksammas och stärks det rika kulturutbudet som bidrar till att Göteborg och Västra Götaland blir än mer attraktiva att leva och verka i, samt att besöka.

Gothenburg Culture Festival genomförs av Göteborg & Co med stöd av Göteborgs Stad, Västra Götalandsregionen och Näringslivsgruppen Göteborg & Co. Festivalen finansieras också tillsammans med Gothenburg Culture Festivals partners.

Vill du veta mer om Gothenburg Culture Festival?

Ladda ner våra rapporter.

Rapport 2018 (pdf)

Rapport 2017 (pdf)

Rapport 2016 (pdf)

Rapport 2015 (pdf)

Rapport 2014 (pdf)

Rapport 2013 (pdf)

Rapport 2012 (pdf)