Gothenburg Culture Festival6-11 augusti 2019
6-11 augusti 2019

Nu byter vi namn!

Nu byter vi namn!

16 april 2019 08:30

Sedan 2007 har Göteborgs Kulturkalas lockat göteborgare, invånare i Västra Götalandsregionen och tillresta besökare från övriga Sverige och utlandet. De senaste åren har festivalen haft mellan 1,1 miljoner och 1,7 miljoner besökare och andelen utländska besökare blir allt större. Vi jobbar ständigt med att utveckla festivalen och i samband med det byter vi nu namn till Gothenburg Culture Festival.

- Det känns spännande med ett namn på engelska som dessutom får en enkel förkortning, GCF. Jag är övertygad om att detta på sikt kommer att öka såväl attraktionen som kvaliteten, och det kommer även att göra göteborgarna ännu mer stolta över sin stad och sin nygamla festival, säger Tasso Stafilidis, verksamhetsansvarig på Gothenburg Culture Festival.

Gothenburg Culture Festival är en av Nordens största kulturfestivaler. Den 6-11 augusti förvandlas gator och torg till festivalplatser där alla kan frossa i ett rikt utbud av kultur ­ opera, konst, musik, karneval, gatuteater, slöjd, teater, litteratur och film. Precis som tidigare år är festivalen gratis för alla besökare. 

Årets tema är ”Voice & Music” vilket kommer att märkas inte minst genom samarbetet med European Choir Games (3-10 augusti), en körtävling och festival som lockar tusentals körsångare från hela världen till Göteborg.

Vi ses i augusti!